Når man er sluppet igennem nåleøjet og blevet inviteret til jobsamtale kan der være meget på spil. Man er afhængig af en indkomst, og måske er det lige dette job, der skal til for at man kan klare de faste udgifter. Det kan også være, det simpelt hen er drømmejobbet, og så må man gøre alt, hvad man kan for at gøre sig attraktiv og forhåbentligt blive valgt til stillingen. Her giver vi dig tre gode tips til at præsentere dig godt til jobsamtalen. 

Hvis man selv har stået i den situation at skulle ansætte nogen, har man ganske sikkert lagt mærke til små og store ting ved kandidaterne, og netop disse ting må man have i tankerne, når man selv skal afsted til jobsamtale. 

Et flot og velplejet hår gør et godt indtryk 

Til jobsamtalen er det vigtigt at håret sidder, og at det ser pænt og velplejet ud. Da kan man f.eks. vaske det med kerastase shampoo, som i mange år har været en salonfavorit. Når virksomheden ser, at man går op i sit ydre, vil de ofte tage det som et tegn på, at man generelt gør sig umage. 

Pænt tøj men ikke det allerpæneste 

Også dit tøj er vigtigt, når du går til jobsamtale. Her er en god tommelfingerregel at tage det tøj på, du forventer at have på på en arbejdsdag i virksomheden. Dette gælder dog ikke, hvis jobbet er i en produktion, hvor du skal have kedeldragt på, da er det passende med et par pæne cowboybukser og en pullover. 

Et fast håndtryk fortæller mere end du tror 

En ting som mange mennesker, der skal ansætte, lægger vægt på, er håndtrykket. Et håndtryk skal være godt og fast, men ikke for fast. Sådan giver du et godt indtryk til jobsamtalen.