Overvejer du at investerer i moderna aktier? Så kan du med fordel få alt den viden som du skal bruge om virksomheden herunder og træffe din beslutning ud fra det grundlag.

Moderna er et amerikansk biotek selskab, der udvikler vacciner, og fik sit store gennembrud, da corona udbruddet kom. De var blandt de firmaer, der var med i kapløbet om at få udviklet den første vaccine mod corona influenzaen, og er i dag et selskab alle kender. Moderne blev grundlagt i 2010, og er siden kommet på verdenskortet, eftersom de kom ud med en vaccine til corona influenzaen.

Deres hovedprodukt er deres mRNA vaccine, som de udvikler i, og forsøger at få den til at kunne bruges imod flere sygdomme, end bare Corona influenzaen. Deres hensigt er at de vil forsøge at få syntetisk mRNA i levende celler, som de håber på kan gøre det muligt for de levende celler at programmere sig til at skabe individuelle terapier og forhåbentlig vacciner, så kroppen kan kurere sig selv, og der ikke er behov for lægelige midler, hvor man skal stikkes og have indsprøjtet vaccinen i kroppen.

Dette er dog ikke noget der bare sker over natten eller året, det er et forsøg som mange selskaber har forsøgt at opnå, men hele tiden løber panden mod muren, da der i flere tilfælde har været noget voldsomme bivirkninger, når der bliver sprøjtet RNA ind i de raske celler i kroppen.

Moderna har hovedkontor i USA, og beskæftiger 1300 ansatte, og i 2021 omsatte de for svimlende 121 milliarder, og fik et overskud på 80 mia.

De blev børsnoteret i 2018, og allerede dengang var der meget hype omkring dem, da deres børsværdi blev sat til en markedsværdi på 48mia.kr til trods for at de ikke havde en godkendt medicin og et faktisk salg af produkter.

Moderna er noteret på den amerikanske børs, og du kan derved få en lille del af ejerskabet, hvis du tænker at købe aktier i virksomheden. For at købe aktier, er det vigtigt at du er på en platform som handler i det amerikanske markede, og på aktierdk.dk kan du vælge den investeringsplatform som du syntes passer bedst til din investeringsprofil, og kan herefter komme i gang med din helt egen investering, og have muligheden for at tjene penge på aktier.